3 idéer til flotte og kreative lykønskningskort til et bryllup

Lykønskningskort hører til, når der er bryllup. Gæsterne har i kortene mulighed for personligt at lykønske brudeparret og ønske dem alt godt fremover. Man kan også sende et lykønskningskort, selvom man ikke skal med til brylluppet. På den måde bliver man en lille del af det alligevel.

Der findes mange fine lykønskningskort til bryllupper i butikkerne. Der er kort i alle mulige størrelser med alle mulige bryllupsrelaterede motiver. Men der kan være noget specielt over at give et hjemmelavet kort i stedet. Det er mere personligt, og det viser brudeparret, at man er villig til at ofre noget af sin tid på dem.

Hjerter og blomster

Mangler du idéer til, hvad du skal putte på dit hjemmelavede lykønskningskort, så er hjerter og blomster altid sikre. Du kan klippe hjerter og blomster ud af magasiner, aviser og gavepapir. Du kan også klippe forskellige størrelser hjerter ud af ensfarvet karton. Eller du kan selv tegne nogle kønne blomster.

Lim blomsterne og/eller hjerterne på et sammenfoldet stykke karton eller et færdigkøbt, blankt kort. Så har du dit personlige, hjemmelavede lykønskningskort.

Skal der være en ekstra fin twist, så lim også et hjerte eller en lille blomst på kuverten. Så passer kort og kuvert sammen.

Personlige kort med fotos

Når du laver dit lykønskningskort selv, er det mere personligt. Men du kan gøre det endnu mere personligt ved at putte et foto på det.

Find et godt foto af brudeparret, og sæt det i et passepartoutkort. Du kan dekorere lidt ekstra med et par hjerter.

Du kan vælge et foto, som fortæller noget om parret. Det kan også være et sjovt foto, der bringer et lille smil på løben, når man ser det. Og sin tekst inden i kortet kan fortælle historien om, hvornår fotoet blev taget, og hvorfor de ser ud, som de gør.

Kort som en del af bordpynten

I kan også selv som brudeparret sørge for nogle lykønskningskort. Lav dem med de samme materialer, som noget af bordpynten bliver lavet af. Brug fx den samme karton, eller pres nogle af de samme blomster, som I har i blomsterdekorationerne. Hold det i de samme farver, og lad de samme motiver gå igen.

Har I endnu ikke styr på bordpynten, så se denne guide til borddækning ved bryllupper. Her finder I nogle vigtige punkter til bryllupsforberedelserne.

Det kan være sjovt at lade jeres kort være en del af bordpynten. Så kan I opfordre alle til at finde et kort og skrive en hilsen i det i løbet af aftenen. Eller kortene kan være bordkort, som der er plads til at skrive i. I kan så senere samle alle kortene sammen og læse dem henover de næste uger.

Mangler du inspiration til bryllupskort, så kan du tjekke denne side.